Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση παρατηρώντας τη Νία χωριίς να τη γνωρίζω ήταν η σοβαρότητα της. Μια σοβαρότητα που μου δημιούργησε απόσταση σε μια πρώτη ανάγνωση. Έπειτα είδα τα κοσμήματα της και μόλις τα συνέδεσα με την ίδια προσπάθησα να την προσεγγίσω. Μιλήσαμε αμέσως. Ηταν πολύ ευγενική, εξυπηρετική και μου εξήγησε πολλά πράγματα σχετικά με τις δημιουργίες της. Ο πάγος όχι μόνο έσπασε, αλλά με τον καιρό αναπτύξαμε μια υπέροχη και ειλικρινή φιλία. Έτσι εκτός από θαυμάστρια των δημιουργιών της ανακάλυψα σιγά σιγά έναν ξεχωριστό άνθρωπο με αρχές και αξίες, με χιούμορ και ταλέντα, με γούστο και μεράκι. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός οτι το πάντρεμα των χρωμάτων και των υλικών γίνεται με επιτυχία και οι θαυμάστριες της πολλαπλασιάζονται ταχύτατα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό!!!!Ας δούμε τι μας είπε:

       Γεννήθηκα στα Καλάβρυτα και σε ηλικία 15 ετών ήρθα στην Αθήνα. Παρακολουθώντας μαθήματα σχεδίου από τη διακόσμηση που ήταν ο στόχος μου, ήρθα σε επαφή με τον χώρο του κοσμήματος. Έγινε αγάπη και ένα νήμα που συνδέει την καθημερινότητα με τη φαντασία, ένας μικρός καταλύτης που έχει την ιδιότητα να αλλάζει την εμφάνιση, τη διάθεση, την αύρα αυτού που το φέρει. Χρώματα, σχήματα, ακόμη και ακούσματα άρχισαν να παίρνουν στο μυαλό μου μορφή κοσμημάτων!

Ξεκίνησα αντίστροφα, από πολλούς συναδέλφους μου, δημιουργώντας πρώτα την δικιά μου επιχείρηση προ 20ετιας, ερχόμενη σε πρώτη επαφή με το μέταλλο, τους πολύτιμους, και ημιπολύτιμους λίθους.

Το χρώμα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις επιλογές μου, τα ημιπολύτιμα κοσμήματα είχαν  πάντοτε ιδιαίτερη και εξέχουσα θέση  στην κεντρική βιτρίνα του καταστήματός μου!

 

Οι επισκέψεις μου σε εκθέσεις κοσμήματος ,στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό με έφεραν πιο κοντά στην υλοποίηση της κρυφής μου ιδέας.

Να ασχοληθώ με κόσμημα που θα έχει χρώμα!

Με αντίστροφη πορεία λοιπόν, παρακολουθώντας σεμινάρια σχεδίου και δημιουργίας χειροποίητων κοσμημάτων, εδώ και λίγα χρόνια σχεδιάζω την προσωπική μου συλλογή κοσμημάτων.

Εμπνέομαι, σχεδιάζω, συνθέτω και κατασκευάζω κοσμήματα με ημιπολύτιμες πέτρες και ευγενή μέταλλα όπως ασήμι και χρυσό αλλά και κρύσταλλα, δέρμα, μετάξι και άλλα φυσικά υλικά.

Όλα μου τα κοσμήματα είναι χειροποίητα και μοναδικά και έχουν σχεδιαστεί με μεγάλη προσοχή, αγάπη και προσωπικό γούστο. Μοιράζω τον χρόνο μου ανάμεσα στην Αθήνα και την Ζάκυνθο,

όπου διατηρώ το κοσμηματοπωλείο μου από το 1995.

Η πρώτη συμμετοχή μου στο AJMIG 2016 μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω

πολύ ενδιαφέροντες κ  μοναδικούς συναδέλφους κ να κάνω καινούριες συνεργασίες! .

Επίσης συμμετείχα στο Plaza Grand Resort κ στη Gallery Akroproro Spetses , με την ομάδα του AJMIG.

Έχω πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις και έχω διοργανώσει πολλά events, με σκοπό να γίνει γνωστή η δουλειά μου στο ευρύ κοινό, κ  εκτός από το κατάστημά μου, Platinum στη Ζάκυνθο και την ιστοσελίδα μου www.niastathoulia.gr, την επαγγελματική μου σελίδα στο fb : Platinum by Nia Stathoulia

και το Instagram : Nia Stathoulia Jewels τα κοσμήματά μου κοσμούν βιτρίνες γνωστών κοσμηματοπωλείων της Αθήνας κ της νησιωτικής Ελλάδας.

Μια αποκλειστικά καινούρια σειρά κοσμημάτων μου,  σε χρυσό k14 με cubic zirgonia , και  k18 με brilliant cut diamonds, πλαισιωμένα πάντα με τις αγαπημένες μου semi precious stones, και άλλη  μία σειρά σε ασήμι 950,  είναι καθ´ οδόν, σχεδιασμένη και φτιαγμένη με πολύ φροντίδα και αγάπη από εμένα.

Ελπίζω  να την αγαπήσετε!!!