Όταν η μόρφωση και το υψηλό επίπεδο συναντούν την ομορφιά και την καλαισθησία!
Όταν πρωτοάκουσα για τη Νινα και τη μέθοδο της η περιέργεια μου ανέβηκε στο maximum. Καθώς μου αρέσει να ανακαλύπτω συνέχεια νέα πράγματα και να παίρνω από παντού γνώση έκλεισα αμέσως ραντεβού μαζί της. Και τα μαθήματα ξεκίνησαν…..
Οι συμβουλές της μοναδικές, η μέθοδος της καταπληκτική, τα αποτελέσματα άμεσα και εξαιρετικά.
Εκτός από τα μαθήματα όμως αποκόμισα και μια μοναδική φιλία!!!!

ΔΩΣΕ ΦΩΝΗ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΣΟΥ

Η Ειδικός Φωνής Νίνα Καλούτσα (www.ninakaloutsa.com) είναι απόφοιτος και κάτοχος master Όερας από το Κρατικό Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας. Τα τελευταία 6 χρόνια έχει βοηθήσει εκατοντάδες ιδιώτες και στελέχη επιχειρήσεων να βελτιώσουν την ομιλία τους (και όχι μόνο) με τα σεμινάριά της ΦΩΝΗ & ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

1. Τι ακριβώς κάνετε ως Ειδικός Φωνής;

Ως Ειδικός Φωνής εργάζομαι με ανθρώπους που επιθυμούν να βελτιώσουν την επικοινωνία, καθώς και την διαπραγματευτική και ηγετική ικανότητά τους σε επαγγελματικό και προσωπικό περιβάλλον μέσα από την ανάπτυξη βαθιάς και γεμάτης αυτοπεποίθηση φωνής. Οι τομείς στους οποίους πραγματοποιώ ατομικά και ομαδικά μαθήματα και ομιλίες είναι: φωνή, ομιλία, public speaking, καθώς και team building.

2. Η φωνή είναι ο καθρέπτης της ψυχής; Ο τρόπος που μιλάει κάποιος και το ηχόχρωμα αποκαλύπτει πληροφορίες για το ποιος είναι;

Η φωνή είναι το βαρόμετρο της ψυχικής διάθεσης ή της διάθεσης εκείνης στην οποία έχει κάποιος «μόνιμα κολλήσει». Με άλλα λόγια η χροιά, ο όγκος, η έκταση κ.ά. χαρακτηριστικά της φωνής δίνουν πληροφορίες για το αν κάποιος νοιώθει εσωτερική γαλήνη, αυτοπεποίθηση, σταθερότητα στη ζωή του ή βιώνει συναισθήματα θυμού, απογοήτευσης, φόβου, ανασφάλειας κλπ. Επί παραδείγματι μία φωνή που βραχνιάζει εύκολα μπορεί να σημαίνει ότι εκτός από ερεθισμένες φωνητικές χορδές υπάρχει ανομολόγητη ερεθισμένη ψυχική διάθεση. Η βραχνάδα δείχνει ότι η φωνή προέρχεται από την περιοχή του κεφαλιού, και όχι από την κοιλιά ή την καρδιά. Ο ιδιοκτήτης της λοιπόν δεν υποστηρίζει τα λεγόμενά του με ολόκληρο το είναι του.

3. Φωνές πολλές και διαφορετικές: ήρεμη, απειλητική, έντονη, άτονη, ναζιάρα, παθιάρικη, ανιαρή…. Τι είναι αυτό που προσδιορίζει τι είδους φωνή έχουμε; γεννιέσαι με αυτήν ή είναι κάτι που δημιουργείται από τον χαρακτήρα μας, τα βιώματά μας ή τα τραύματα μας;

Ο κάθε υγιής άνθρωπος από τη γέννησή του είναι προορισμένος να μιλά με υγιή φωνή, η οποία έχει τη δική της ταυτότητα. Όμως σε πολλούς ανθρώπους στην πορεία των ετών η φωνή χάνει αρκετά χαρακτηριστικά της, ανάλογα με τα βιώματά τους. Το σώμα κλείνει σταδιακά και η αναπνοή γίνεται όλο και πιο ρηχή. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω του άγχους, αλλά και άλλων παραγόντων. Έτσι έρχονται σε μένα άνθρωποι που νοιώθουν ότι δεν εισακούγονται ή που σπάει η φωνή τους στην διάρκεια της ομιλίας τους, ή μιλούν μονότονα ή δεν έχουν ένταση και πολλά άλλα.

4. Έχετε πει ότι «όταν κατέχεις την αναπνοή σου κάνεις δεν μπορεί να κλέψει την ειρήνη σου». Πείτε μας τι εννοείτε με αυτή τη φράση.

Το μυστικό για την πλήρη φωνητική έκφραση κάθε ανθρώπου είναι οι ασκήσεις αναπνοής. Η κατάλληλη αναπνευστική άσκηση -όπως μας διδάσκουν στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, μπορεί ακόμη και να γιατρέψει από ασθένειες. Η εξάσκηση στην βαθιά διαφραγματική αναπνοή έχει τεράστια οφέλη για τον άνθρωπο σε σωματικό, ψυχικό και πνευματικό επίπεδο. Έρευνες δεκαετιών το έχουν αποδείξει. Αν αλλάξει κάποιος τον τρόπο που αναπνέει, αλλάζει ζωή. Δεν θα πω όμως περισσότερα εδώ. Το θέμα είναι μεγάλο.

5. Με ποιους τρόπους μπορεί κάποιος να βελτιώσει, ή να αλλάξει τη φωνή του, και σε τι βαθμό μπορούν να γίνουν αλλαγές;

Οι αλλαγές που μπορεί να πετύχει κάποιος είναι διαφορετικές από άνθρωπο σε άνθρωπο και εξαρτώνται από το κατά πόσο δεσμεύεται κάποιος να κάνει αυτά που χρειάζεται σε καθημερινή βάση. Πόσο πολύ θέλει να αλλάξει τη φωνή του και κατ΄επέκταση τη ζωή του στους τομείς που η φωνή του τον αδικεί; Το εργαστήριο είναι βιωματικό και ουσιαστικά είναι μία καλή εισαγωγή και αφορμή για συνειδητοποιήσεις. Το φωνητικό μας όργανο βρίσκεται στο ίδιο μας το σώμα και χρειάζεται να γίνουν αλλαγές στο σώμα για να υπάρχει βελτίωση της φωνής.

6. Έχετε αποφοιτήσει ως υψίφωνος από το Ωδείο Τσαϊκόφσκι Μόσχας με master Όπερας και τα σεμινάριά σας βοηθούν κάποιον να κατανοήσει πτυχές του εαυτού του με αφορμή την βελτίωση της φωνής του. Τι ανταπόκριση έχει αυτό στον κόσμο έως τώρα;

Το συγκεκριμένο σεμινάριο έχει πραγματοποιηθεί πάνω από 20 φορές στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. Πολλοί από τους συμμετέχοντες το παρακολουθούν ξανά και ξανά. Κάθε φορά προσθέτω νέα στοιχεία και με μεγάλη χαρά βλέπω να μεταμορφώνεται η ζωή πολλών από τους συμμετέχοντες, διότι η φωνή τους αποκτά ταυτότητα, σταθερότητα, αυτοπεποίθηση, ευθύτητα και πολλά άλλα χαρακτηριστικά.

Επίσης το σεμινάριο ΦΩΝΗ & ΕΠΙΤΥΧΙΑ έχει πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, τα Γιάννενα, την Αράχωβα, την Τσαγκαράδα του Πηλίου και πριν λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη. Στόχος μας είναι να βοηθήσει όλο και περισσότερους ανθρώπους να βρουν την αληθινή ταυτότητα της φωνής τους και κατ΄επέκταση της προσωπικότητάς τους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Αυτή την περίοδο το σεμινάριο πραγματοποιείται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και περιλαμβάνει έξι συναντήσεις, έξι Σάββατα, ώρα 12.00-14.00. Περισσότερες πληροφορίες: www.ninakaloutsa.com