Πριν λίγο καιρό και μετά από παρακίνηση της φίλης μου της Χριστίνας επισκεφτηκα το κατάστημα  Serendipity και πραγματικά ανοίχτηκε μπροστά μου ένας μαγικός χώρος γεμάτος ανεκτίμητους θησαυρούς!!!! Καταπληκτικά φορέματα, πανωφόρια, τσάντες, φούστες, πουλόβερ, δερμάτινα, μπιζού το ένα καλύτερο από το άλλο και κυρίως σε μοναδικές τιμές. Ομως ο μεγαλύτερος θησαυρός μέσα στο κατάστημα αυτό είναι οι ίδιοι του οι ιδιοκτήτες!!!!

Ζεστές, απλές, φιλικές και πανέμορφες παρουσίες που θα σε βοηθήσουν, θα σου προτείνουν πολύ διακριτικά, θα σε συμβουλέψουν, θα σε κεράσουν χίλια δυο καλούδια και θα μιλήσουν μάζί σου με ζεστασιά και καλοσύνη.Ο καταπληκτικός αυτός συνδιασμός σου δίνει την αίσθηση και τη σιγουριά ότι έχεις μπει στη σπηλιά του αλαντίν και είσαι έτοιμη να αρχίσεις να κατονομάζεις και να πραγματοποιείς τις ευχές και τις επιθυμίες σου!!!! Μια επίσκεψη λοιπόν στην οδό Ξάνθου 2 στο Νέο Ψυχικό θα σας το επιβεβαιώσει.

_TEL3326

To Serendipity είναι περισσότερο μια αίσθηση. Η αίσθηση ότι βρίσκεις κάτι σπουδαίο χωρίς καν να το αναζητάς. Πάνω σ αυτή τη φιλοσοφία τα τελευταία οκτώ χρόνια ανακαλύπτουμε μικρούς θησαυρούς και τους μοιραζόμαστε μαζί σας με αγάπη στη μόδα αλλά κυρίως με προσήλωση στο στυλ και στο μοναδικό τρόπο που έχει η κάθε γυναίκα να ξεδιπλώνει τον εαυτό της.

_TEL3402

H Ιστορία: Το  Serendipity  ξεκινάει τη δική του ιστορία στην Αθηναϊκή πραγματικότητα  το 2007. Δεν πρόκειται για ακόμα ένα κατάστημα ρούχων αλλά έναν πολυσυλλεκτικό χώρο στο Νέο Ψυχικό, που συναντιούνται οι τάσεις της μόδας δημιουργώντας μια  δυναμική άποψη πάνω στο στυλ.

Η ιδιοκτήτρια Αφροδίτη Παπάξενου με σπουδές στις Καλές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο Corcoran Museum and College of Art της Washington DC έφτιαξε  έναν χώρο βασισμένο στη λογική του πως θα ήταν για εκείνη το ιδανικό  μέρος  για αγορές. Μέ αυτή τη λογική, ενσωμάτωσε τη μεγάλη της αγάπη για τα ταξίδια κι έτσι και το Serendipity μεταμορφώθηκε σε ένα ταξίδι στις αγορές του κόσμου. Και τι σημαίνει Serendipity; Το λεξικό λεει εύνοια στις τυχαίες ανακαλύψεις. E voila και η φιλοσοφία του.

Η Ιδέα: «Μου αρέσουν τα μέρη που μπορείς να χαζεύεις για ώρα και που μόνη σου μπορείς να ανακαλύψεις τους δικούς σου μικρούς ή μεγάλους θησαυρούς. Μ αρέσει όταν μπαίνω σε ένα  κατάστημα να μην είναι όλα δομημένα, να μην υπάρχουν  κανόνες. Ήθελα πάντα να φτιάξω  έναν χώρο που θα θυμίζει ένα μαγικό δωμάτιο γεμάτο εκπλήξεις.» Αυτά ισχυρίζεται η ιδιοκτήτρια του Serendipity Αφροδίτη Παπαξένου και θεωρεί ότι  τα ρούχα είναι και αυτά μια μορφή δημιουργίας και με τέτοιο τρόπο προσεγγίζει τη μόδα. Το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείς να βρείς εντελώς μοναδικά κομμάτια.

_TEL3323 _TEL3318

Η φιλοσοφία: Πρόκειται για ένα ψηφιδωτό ( πατσγουοργκ) τάσεων και στυλ. Ένα ξεχωριστό πάντρέμα ή άλλιώς ο ύμνος του mix n much. Είναι σίγουρό ότι εδώ η Patricia Field (στυλίστρια και σχεδιάστρια ρούχων του Sex in the city και αποκλειστική στυλίστρια της Sarah Jessica Parker) θα ένιωθε σαν να ήταν στο σπίτι της όχι μόνο  γιατί μπορείς στο Serendipity να βρεις ρούχα της αλλά γιατί εδώ μέσα στο  μαγαζί αναπνέει ελεύθερα και η δική της φιλοσοφία : «όλα ταιριάζουν αρκεί να ανακαλύψεις το προσωπικό σου στυλ, και να το υποστηρίξεις»

Οι τιμές: Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμα και αν διαθέτεις μόνο δέκα ευρώ θα βρεις σίγουρα κάτι να αγοράσεις. Ένα κόσμημα από παλαιότερες σαιζόν ή ένα T-shirt. οι τιμές είναι λογικές και πίσω από αυτές κρύβεται η φιλοσοφία ότι ψώνισε όσο μπορείς πάρε ιδέες και φτιάξε τα υπόλοιπα με ότι έχεις στη ντουλάπα σου.

_TEL3314 _TEL3349

Το συναίσθημα: Σε αντίθεση με άλλους χώρους εδώ τα ρούχα και οι άνθρωποι αναπνέουν. Μπες, δοκίμασε γνώρισε. Εδώ δεν υπάρχει η πίεση για αγορές. Τις πρωινές ώρες μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου και να συζητήσεις για τις επικρατέστερες τάσεις τις μόδας.  Το απόγευμα το πράγμα ζωηρεύει και όλοι οι φίλοι της μόδας βρίσκονται στο στέκι τους.

_TEL3461